Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Toti Baches

documentals, Curtmetratges, audiovisuals

  • 10
    Mecenes

De què va el llarg sobre la regla que ho petarà i que es diu RED CUNT?

RED CUNT és una pel.lícula documental i d'animació sobre la menstruació i els tabús al seu voltant... Li treurem la pols a la regla i la posarem allà on es mereix: al mig de la societat i no discriminada i amagada en un racó. Perquè està tan discriminada la regla? Qui en treu profit d'aquesta discriminació? De quin estatus gaudiria si la tinguéssin els homes? Aquestes preguntes i moltes més s'aprofundeixen a la pel.lícula amb l'ajuda de la Mensi, un ésser de sang que acompanya la Isabel un parell de dies al mes durant molts anys...
Quan Mensi es posa per fi en marxa i entra en la vida de la Isabel com la seva menstruació personal i intransferible s'adona que no és benvinguda. Per ningú. Tota la seva formació havia girat al voltant del fet d'aprendre a acompanyar a una dona, mes rere mes un parell de dies fins que arribés la Sra. Menopausa. I ara, què?
La Isabel ni tan sols fa veure que se n'alegra! Mensi no s'ho pot creure i es proposa aclarir la situació i assabentar-se del per què en el món de la Isabel les éssers menstruals com ella estan tan ignorades, tabuitzades i són fins i tot rebutjades. Mensi observa persones, visita expertes sobre el tema i manté converses amb tot tipus de gent. La imatge que se li presenta és demoledora. Mensi s'enfronta al repte de canviar la seva imatge dins de la societat de la Isabel. Se'n sortirà?

Amb la Mensi observem el nostre món menstrual des d'una certa distància tan intensa com aclaridora. El tabú al voltant de la menstruació, reduït i aparcat a les prestatgeries del supermercat com a "productes d'higiene femenina" deixa al descobert un arrelat i profund sentiment de vergonya i mostra que aquesta vergonya és el símptoma d'un problema que afecta la igualtat de gènere i que és molt més greu del que imaginem.
RED CUNT aborda de manera divertida i variada el paper que juga la menstruació en la nostra societat. Mensi es proposa canviar el món de la Isabel i descobreix tota una gamma de projectes feministes i igualitaris que donen solucions als resultats més aviat negatius de les seves primeres impressions en el nostre món. Amb Mensi coneixem entre altres a una feminista que dóna cursos de vulva-watching, a una lluitadora de wrestling i un home menstruant. Després de veure aquesta pel·lícula estimaràs la teva regla per sobre de tot. I si ets home i no menstrues: t'arrancaràs els cabells! ;-)

Toti Baches
07 Juny 2020